ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ
20/10/2022ΠΙΤΣΑ
20/10/2022ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. ηλιέλαιο
- 250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 800 γρ. ζάχαρη
- 1 λίτρο νερό
- 100 γρ. ξηροί καρποί
- 100 γρ. σταφίδες
- 1 ξύσμα πορτοκάλι
- 5 γρ. κανέλα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις γίνει αυτό, ρίχνουμε το σιμιγδάλι (και τα δυο) και το καβουρδίζουμε έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό και τα βράζουμε για να γίνει σιρόπι. Μόλις το σιμιγδάλι πάρει το χρυσαφί χρώμα ρίχνουμε την κανέλα, το ξύσμα πορτοκάλι, τη σταφίδα και τους ξηρούς καρπούς, και τα δουλεύουμε ελαφρώς. Στη συνέχεια, προσθέτουμε μέσα το σιρόπι και ανακατεύουμε (πάνω στη φωτιά). Το μείγμα αυτό το σερβίρουμε στις επιθυμητές μας φόρμες και το ξεφορμάρουμε όταν παγώσει.