ΠΙΤΣΑ
20/10/2022Υλικά
• 300 γρ. αλεύρι μαλακό
• 700 γρ. αλεύρι σίκαλης
• 30 γρ. μαγιά
• 15 γρ. αλάτι
• 650 γρ. νερό
• 10 γρ. ξίδι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό και διαλύουμε τη μαγιά. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη διαλυμένη μαγιά με το νερό και το ξίδι, τα δουλεύουμε ελαφρώς και ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα δουλεύοντάς τα στο μίξερ έως ότου δημιουργηθεί μια ζύμη που δεν κολλάει στα τοιχώματα. Όταν κατά τη διάρκεια που το δουλεύουμε ακουστεί ένας παφλασμός, το βγάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 15 λεπτά και ύστερα το πλάθουμε στο επιθυμητό μας σχήμα και μέγεθος. Σκεπάζουμε το ψωμί με μια πετσέτα ως ότου διογκωθεί αρκετά. Το ψήνουμε στους 210ᵒC για 25 λεπτά.