ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
20/10/2022ΚΕΙΚ
20/10/2022ΥΛΙΚΑ
- 220 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
- 220 γρ. άχνη ζάχαρη
- 2 αυγά
- 80 γρ. γάλα
- 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
- 40 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 2 πρέζες βανίλια
- 2 γρ. μαγειρική σόδα
- 5 γρ. baking powder
- 650 γρ. αλεύρι μαλακό
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Στον κάδο του μίξερ αφρατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη βανίλια και τα χτυπάμε έως ότου διογκωθούν. Όταν γίνει αυτό, προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το χυμό και τη μαγειρική σόδα και όταν ομογενοποιηθούν τα ρίχνουμε μέσα. Κατεβάζουμε τον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το baking powder με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια, πλάθουμε και κόβουμε στο επιθυμητό σχήμα και μέγεθος. Ψεκάζουμε με νερό και ψήνουμε στους 180ᵒC για 20 λεπτά.