ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
20/10/2022ΜΑΦΙΝΣ
20/10/2022ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
- 300 γρ. αυγά (5 αυγά)
- 60 γρ. χυμός πορτοκαλιού
- 400 γρ. αλεύρι μαλακό
- 5 γρ. baking powder
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Στον κάδο του μίξερ με το φτερό αφρατεύουμε το βούτυρο με την άχνη, τη βανίλια, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού όταν αυτά διογκωθούν αρκετά προσθέτουμε μέσα σιγά σιγά τα αυγά (δουλεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα). Στη συνέχεια, ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και τέλος το αλεύρι με το baking powder. Τα δουλεύουμε απαλά μέχρι να δέσουν τα υλικά και η ζύμη είναι έτοιμη. Σερβίρουμε σε φορμάκια τα οποία τα έχουμε βουτυρώσει ή λαδώσει ελαφρώς. Ψήνουμε στους 175ᵒC για περίπου 45 με 50 λεπτά.