ΠΑΝΑΚΟΤΑ
20/10/2022ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ
20/10/2022ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. άχνη
- 350 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
- 2 αυγά
- 80 γρ. γάλα
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (λιωμένη)
- 700 γρ. αλεύρι μαλακό
- 250 γρ. κακάο
- ½ κουταλάκι σόδα του γλυκού
- 120 γρ. ξηροί καρποί
- 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο μαζί με την άχνη να αφρατέψουν. Όταν γίνει αυτό, προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και τη σοκολάτα (λιωμένη). Όταν αυτά ομογενοποιηθούν ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι την πλήρη ομογενοποίησή τους. Το παρασκεύασμα αυτό το τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγη ώρα για να σφίξει. Έπειτα το κόβουμε σε επιθυμητό σχήμα και μέγεθος. Ψήνουμε στους 180ᵒC για 17 λεπτά περίπου.