ΚΡΕΠΑ
20/10/2022ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
20/10/2022ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. γάλα
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 120 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. κουαντρό ή τριπλ σεκ
- 4 ζελατίνες
- 1 πρέζα βανίλια
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε ένα κατσαρολάκι με νερό βάζουμε τις ζελατίνες να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει. Όταν γίνει αυτό, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις μαλακωμένες ζελατίνες, τη βανίλια και ανακατεύουμε. Όταν ενσωματωθούν τα υλικά, προσθέτουμε το κουαντρό, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε το μείγμα μας στο επιθυμητό μας σκεύος και αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε μέχρι να σφίξει.