ΚΕΙΚ
20/10/2022ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΣΕΡΙ
20/10/2022ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. βούτυρο
- 180 γρ. άχνη
- 1 κρόκος
- 2 αυγά
- 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα βανίλια
- 200 γρ. γάλα
- 380 γρ. αλεύρι μαλακό
- 8 γρ. baking powder
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη, το ξύσμα, το αλάτι και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τους κρόκους και τα αυγά (δουλεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα) και ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder, τα δουλεύουμε απαλά μέχρι να δέσουν τα υλικά μας και το σερβίρουμε στο επιθυμητό μας σκεύος το οποίο έχουμε λαδώσει ή βουτυρώσει ελαφρά. Ψήνουμε στους 170ᵒC για περίπου 20-25 λεπτά.