ΜΑΦΙΝΣ
20/10/2022ΚΡΕΜΑ ΠΙΑΤΟΥ (βανίλια) (σοκολάτα)
20/10/2022ΥΛΙΚΑ
- 1 λίτρο γάλα
- 250 γρ. ζάχαρη
- 70 γρ. αλεύρι
- 70 γρ. κορν φλάουρ
- 8 κρόκοι
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 πρέζα βανίλια
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ¾ από το γάλα με τη ζάχαρη πάνω στη φωτιά. Το αφήνουμε να βράσει, ενώ παράλληλα σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινήσει και δημιουργούμε μια λακούβα στο κέντρο. Ρίχνουμε τους κρόκους και καθώς δουλεύουμε με το σύρμα προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα( ¼ ). Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά (έτσι ώστε να μην υπάρχουν σβόλοι). Όταν το γάλα στην κατσαρόλα αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το χυλό (αλεύρι, κορν φλάουρ ,κρόκος) και ανακατεύουμε με μεγάλη προσοχή και συνεχώς προσέχοντας να μην μας καεί η κρέμα. Όταν όλα αυτά τα υλικά έχουν αρχίσει να βράζουν, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια μαζί με το βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά. Στη συνέχεια, απλώνουμε την κρέμα σε ένα ταψί και με μια σπάτουλα τη δουλεύουμε με προσοχή, ξύνοντάς την από τη λαμαρίνα (φέρνοντας το πάνω κάτω) με αποτέλεσμα να μην κρυώσει και να μη δημιουργήσει πέτσα.