ΚΡΕΜΑ ΠΙΑΤΟΥ (βανίλια) (σοκολάτα)
20/10/2022ΠΑΝΑΚΟΤΑ
20/10/2022ΥΛΙΚΑ
- 1 λίτρο γάλα
- 5 αυγά
- 100 γρ. λάδι (ραφινε)
- 40 γρ. κονιάκ
- 50 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
- 100 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. αλεύρι μαλακό
- 1 πρέζα βανίλια
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, τα αυγά, το λάδι, το βούτυρο, το κονιάκ, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα δουλεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι βροχηδόν, ανακατεύοντάς το παράλληλα ως ότου ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Εάν υπάρχουν σβόλοι στο μείγμα σουρώνουμε.